Dammbindningen av grusväg har två uppgifter, att minska den sanitära olägenheten av vägdamm och att binda slitlagret. Det finns flera metoder och produkter för att binda damm och det görs så snart tjälen har släppt på våren. Damm från grusvägar är inte nyttigt att andas in därför används medel för att binda dammet.

Som tidigare meddelat är bilen som distribuerar Dustex för stor att köra på våra mindre vägar och därför sprider Gubbsen salt på våra mindre vägar.

 

Från Dustex hemsida:

Hundra procent ekologisk dammbindning

All vår dammbindning sker med det ekologiska bindemedlet DUSTEX, som är tillverkat av lignin, en förnyelsebar råvara som är det naturliga bindemedlet som utvinns av gran. Lignin utvinns vid tillverkningen av pappersmassa där ligninet skiljs från cellulosan, som då övergår till en vattenlöslig lignosulfonat, som utgör själva basen för DUSTEX. Denna rakt igenom organiska produkt är en förnyelse- och nedbrytningsbar del av det naturliga kretsloppet som inte lämnar några skadliga produkter efter sig.

Enkelt förklarat kan man säga att DUSTEX limmar ihop vägens fina partiklar med det grövre gruset och på så sätt förhindrar dammbindning. Dessutom är det ofarligt för människor, växter och djur, samt minskar risken för rost och slitage på ditt fordon.

 

 
104 registrerade

Registrera dig och du får dom nya Artiklarna via E-Post

brevgubbe1

Plus att viss information enbart kan ses av registrerade användare när de är inloggade.

Bilagor och bilder sänds inte med p.g.a att dom länkas internt på denna sida.

Gynna dessa sponsorer då dom bidragit till att vi har en fin badbrygga
X

HögerKlick

Höger Klick är avstängd på denna sida